Tusen tack för din hjälp under 2022!

Skolpaketet

Året lider mot sitt slut och vi har hittills kunnat skicka medel som räcker till 75 uniformer. Imibala, vår samarbetspartner när det gäller skoluniformer, har varit tvungen att byta leverantörer till uniformen för att säkra leveranserna och det har gjort att ett skoluniformspaket numera kostar 1400 Rand, vilket motsvarar drygt 850 kronor beroende på växelkurs. Vårt mål inför 2023 är 100 så det fattas ytterligare medel för 25 paket. Uniformerna delas ut under våren, så vi har fortfarande lite tid på oss. Och vi är väldigt stolta över att vi nästan har fördubblat antal uniformspaket på fem år!

Business for life

Efter att ha legat vilande under ca ett år planerar nu vår andra samarbetsparner “Love to Give” att starta ett nytt program för 10 kvinnor. De tio kvinnorna har redan en affärsidé och får hjälp och stöd under ett drygt ett år. Projektet finns beskrivet på här och vi har börjat samla in pengar till detta projekt som i sin helhet kostar knappt 60 000 SEK.

 

Olika insamlingssätt

Årets insamlingshöjdpunkt var den fantastiska konsert hovsångerskan Lena Nordin, tillika vår styrelsemedlem, ordnade i Ljusterö kyrka. En fullsatt kyrka kunde lyssna på Lena och hennes otroligt duktiga kolleger. Denna gång gick hälften av intäkterna till Rädda Barnens hjälparbete i Ukraina, men vi fick ändå in ca 25000 kronor till Project Education. Stort tack till Lena och hennes kolleger som ställer upp helt gratis! Vi har arrangerade en författarkväll, som tyvärr blev inställd på grund av för få deltagare. Gåvor har varit den näst störst inkomstkällan och vid novembers slut hade vi samlat in nästan 60000 kronor! Och det har kommit in fler större bidrag nu under december, vilket vi är mycket tacksamma för!

Ett varmt tack till dig som varit med och stött våra projekt!

Den viktigaste julgåvan

Den viktigaste julgåvan du kan bidra med just nu är ett bidrag till ett skoluniforms-paket eller ett bidrag till kvinnoprojektet! Alla bidrag räknas och är viktiga (många bäckar små…..)

Swishnummer ser du nederst på sidan!

Tack för ditt stöd!

God Jul och ett Gott Nytt År!