Skolpaketet

Ge ett skolpaket Den viktiga skoluniformen

Skoluniformen är obligatorisk i sydafrikanska skolor, men i kåkstäderna lever många barn i familjer som inte har råd med en uniform.  Skoluniformens viktighet kanske kan vara svår för oss att förstå, men för ett barn, som kommer från hemförhållanden kantade av fattigdom, arbetslöshet, våld och droger, hjälper skoluniformen till att ge barnet självförtroende och värdighet. Ingen kan se att du är fattig. Skoluniformen blir en symbol för tillhörighet och motverkar på så sätt utanförskap.

Att hjälpa ett barn i Christmas Tinto Primary School utanför Kapstaden att få gå i skolan, kostar 1200 Rand dvs, 850 SEK per år.  När Project Edcucation startade 2017 sponsrade vi 45 barn med uniformer. Under 2021 har vi nästan fördubblat antalet sponsrade skolbarn till 85!

Vad ingår i skolpaketet?

I kitet ingår vinteruniform/joggingoverall,  skor, t-shirt, blus/skjorta, underkläder, regnjacka, väska, med block och pennor. Uniformer köps in av och delas ut till de behövande barnen av Imibala Trust,  dit de insamlade pengarna går. Varenda krona till barnen vilket är unikt i sitt slag bland hjälporganisationer.

Ge ett skolpaket kläderSkoluniformen delas ut i början på varje år, då skolåret börjar. Du som stödjer ett barns skolgång får ett personligt brev med foto av barnet du sponsrar.

“Deras leenden och lysande ögon av glädje när de får sin skoluniform är fantastiskt att se” , säger rektorn Mr Qantolo.

Ge ett skolpaket – läs mer genom att klicka på länken!

 

Ge ett skolpaket kläder
Ge ett skolpaket barngrupp
Ge ett skolpaket undervisning