Skolpaketet

Ge ett skolpaket Den viktiga skoluniformen

Skoluniformen är obligatorisk i sydafrikanska skolor, men i kåkstäderna lever många barn i familjer som inte har råd med en uniform. Har man inte uniform syns det på långt håll att man är annorlunda och det leder ofta till att barnen stannar hemma från skolan för att slippa skämmas. Skoluniformens viktighet kanske kan vara svår för oss att förstå, men för ett barn, som kommer från hemförhållanden kantade av fattigdom, arbetslöshet, våld och droger, hjälper skoluniformen till att ge barnet självförtroende och värdighet. Ingen kan se att du är fattig. Skoluniformen blir en symbol för tillhörighet och motverkar på så sätt utanförskap.

Att hjälpa ett barn i Christmas Tinto Primary School utanför Kapstaden med ett skolpaket kostar 1400 Rand per år. Det motsvarar drygt 850 kronor beroende på växelkursen.  När Project Edcucation startade 2017 sponsrade vi 45 barn med uniformer. 2022 mer än fördubblade vi antalet sponsrade skolbarn till hela 100! Vårt mål är nu att tillsvidare hålla fast vid målet 100 sponsrade barn och inför 2023 har vi lyckats nå upp till målet igen, vilket vi är väldigt stolta över!

Vad ingår i skolpaketet?

I skolpaketet ingår träningsoverall, t-shirt, tröja, regnjacka, skor, 2 par sockor, 3-pack underkläder, ryggsäck med block och pennor och väska. Skolpaketet köps in av och delas ut till de behövande barnen av Imibala Trust, dit de insamlade pengarna går. Varenda krona går till barnen, vilket är unikt i sitt slag bland hjälporganisationer.

Ge ett skolpaket kläderSkoluniformen delas ut i början på varje år, då skolåret börjar. Du som stödjer ett barns skolgång får ett personligt brev med foto av barnet du sponsrar.

“Deras leenden och lysande ögon av glädje när de får sin skoluniform är fantastiskt att se” , säger rektorn Mr Qantolo.

Ge ett skolpaket – läs mer genom att klicka på länken!

 

Ge ett skolpaket kläder
Ge ett skolpaket barngrupp
Ge ett skolpaket undervisning