Kvinnoprojekten

Kvinnoprojekten genom Love To Give

Stöd ett kvinnoprojekt 1Genom att donera till någon av nedanstående projekt hjälper du utsatta kvinnor till utbildning och jobb, och ger dem därigenom en möjlighet att försörja sina familjer. Här arbetar vi med Love To Give i Kayamandi utanför Stellenbosch, som har sin verksamhet mitt i kåkstaden, omgivna av nöd och fattigdom, där langarna arbetar helt öppet på gatorna.

1. Starta en micro business

För 5000 Rand ( ca. 3.500:-) som en engångssumma kan du ge en arbetslös kvinna i kåkstaden Kayamandi chansen att starta ett eget företag.
Halva summan är ett återbetalningspliktigt lån.

Programmet – Enterprise Development Programme, är relativt nytt och stöttar kvinnorna i att starta en egen micro business för att kunna försörja sig själva och sina barn och på så sätt bli oberoende. Det kan vara allt från att att odla och sälja grönsaker, baka och sälja bröd/kakor, sälja lagad mat på gatan, sy skoluniformer, starta en barnkrubba, föda upp kycklingar eller starta en hårsalong, som man öppnar upp i något hål i väggen. En mentor hjälper dem att utvärdera deras idé. Om den bedöms genomförbar så får kvinnan 500 Rand= SEK 350:- i bidrag, efter 5 månader görs sen en utvärdering. Bedömer man att företaget har möjlighet att utvecklas till att bli en permanent inkomstkälla för familjen, så får kvinnan 5000 Rand= SEK 3.500, varav hälften är ett bidrag och hälften är ett räntefritt lån.

Läs mer här: Enterprise Development Report Feb 2016

2. Hitta ett jobb

Du kan också välja att skänka valfri summa till Love To Give:s projekt som hjälper kvinnorna att bli mer anställningsbara.

Programmet löper under 6-månader och riktar sig till arbetslösa mödrar. Syftet är att öka kvinnornas möjligheter att få ett jobb genom att stärka deras självkänsla och ge dem kunskaper i basala färdigheter som att skriva en ansökan, gå på en intervju och vara med och odla/skörda/sälja grönsaker i Love to Give´s trädgård. De får hjälp med att att hantera en dator och att skriva sitt eget cv. De för samtal om “life skills” som kan tyckas vara självklara, men som inte är det om man aldrig satt sin fot utanför kåkstaden. Många har aldrig haft ett jobb och flera är också analfabeter. De får jobba med olika typer av hantverk och lär sig att sy. De får också lära sig enklare matematiska beräkningar, så de kan få anställning på fruktgårdarna. Deltar kvinnorna fullt ut i programmet, får de varje månad ett matpaket till familjen, värt 500 Rand, ca 350 Kr.

240 kvinnor deltog i projektet 2016, 46 % av dem fick under året ett arbete.

Läs mer här: ASSESSMENT REPORT DECEMBER 2016

Project Educations kvinnoprojekt under 2018 och 2019

Project Education har stöttat Love To Gives projekt sedan 2018.

Klicka här för att läsa rapporten från juni 2019!

Klicka här för att läsa rapporten från februari 2019!

Klicka här för att läsa rapporten från 2018!

Klicka här för att stödja ett kvinnoprojekt!

 

Många kvinnor står på kö, och fler platser kan möjliggöras via din donation. En möjlighet till ett bättre liv, för dem och för barnen.

Stöd ett kvinnoprojekt 2
Stöd ett kvinnoprojekt 3
Stöd ett kvinnoprojekt
Stöd ett kvinnoprojekt
Stöd ett kvinnoprojekt
Stöd ett kvinnoprojekt
Stöd ett kvinnoprojekt
Stöd ett kvinnoprojekt
Stöd ett kvinnoprojekt
Stöd ett kvinnoprojekt
Stöd ett kvinnoprojekt
Stöd ett kvinnoprojekt
Stöd ett kvinnoprojekt