Kvinnoprojektet

Kvinnoprojektet

Stöd ett kvinnoprojekt 1Hjälp utsatta kvinnor till utbildning och jobb, och ge dem därmed en möjlighet att försörja sina familjer.
Du kan välja att donera till något av följande två projekt:

1. Starta en micro business.
För 5000 Rand ( ca. 3.500:-) som en engångssumma kan du ge en arbetslös kvinna i kåkstaden Kayamandi chansen att starta ett eget företag.
Halva summan är ett återbetalningspliktigt lån. 20 kvinnor har deltagit hittills under ledning av en mentor, men många fler står på kö.
Läs mer här: Enterprise Development Report Feb 2016

2. Hitta ett jobb.
Du kan också välja att skänka valfri summa till deras projekt som hjälper kvinnorna att bli mer anställningsbara.
240 kvinnor deltog i projektet 2016, 46 % av dem fick under året ett arbete.
Läs mer här: ASSESSMENT REPORT DECEMBER 2016

Läs rapporten om Project Educations kvinnoprojekt 2018
Project Education Sweden Report June 2018 PDF

Klicka här för att stödja ett kvinnoprojekt

Här arbetar vi med organisationen Love To Give

Här arbetar vi med organisationen Love To Give i Kayamandi utanför Stellenbosch, som har sin verksamhet mitt i kåkstaden, omgivna av nöd och misär, och langarna som arbetar helt öppet på gatorna. Familjernas plåtskjul är stekheta på sommaren, och iskalla på vintern. 250 människor delar på en vattenkran, 125 på en toalett.

De driver ett 6-månaders program för arbetslösa mödrar.
Syftet är att öka kvinnornas möjligheter att få ett jobb, genom att stärka deras självkänsla, och ge dem kunskaper i basala färdigheter som att skriva en ansökan, gå på en intervju, och vara med och odla/skörda/sälja grönsaker i Love to Give´s trädgård. De får hjälp med att att hantera en dator och att skriva sitt eget cv. De för samtal om life skills som kan tyckas vara självklara, men som inte är det om man aldrig satt sin fot utanför kåkstaden, och aldrig haft ett jobb. Många är också analfabeter.
De jobbar med olika typer av hantverk och lär sig att sy. De får lära sig enklare matematiska beräkningar, så de kan få anställning på fruktgårdarna.
Om de deltar fullt ut i programmet, så får de varje månad ett matpaket till familjen, värt 500 Rand, ca 350 Kr.

De har också nytt intressant program, Enterprise Development Programme, där kvinnorna i programmet uppmuntras till att starta en egen micro business. Det kan vara allt från att att odla och sälja grönsaker, baka och sälja bröd/kakor, sälja lagad mat på gatan, sy skoluniformer , starta en barnkrubba, föda upp kycklingar eller starta en hårsalong, som man öppnar upp i något hål i väggen. En mentor hjälper dem att utvärdera deras idé. Om den bedöms genomförbar så får kvinnan 500 Rand= SEK 350:- i bidrag, efter 5 månader görs sen en utvärdering.
Bedömer man att företaget har möjlighet att utvecklas till att bli en permanent inkomstkälla för familjen, så får kvinnan 5000 Rand= SEK 3.500, varav hälften är ett bidrag och hälften är ett räntefritt lån.

Många kvinnor står på kö, och fler platser kan möjliggöras via din donation.
En möjlighet till ett bättre liv, för dem och för barnen.

Stöd ett kvinnoprojekt 2
Stöd ett kvinnoprojekt 3
Stöd ett kvinnoprojekt
Stöd ett kvinnoprojekt
Stöd ett kvinnoprojekt
Stöd ett kvinnoprojekt
Stöd ett kvinnoprojekt
Stöd ett kvinnoprojekt
Stöd ett kvinnoprojekt
Stöd ett kvinnoprojekt
Stöd ett kvinnoprojekt
Stöd ett kvinnoprojekt
Stöd ett kvinnoprojekt