Om oss i Project Education

Vi är en grupp kvinnor som 2017 beslöt oss för att förändra livet till det bättre –  åtminstone för några medmänniskor här på jorden. Vi har valt att stötta kvinnor och barn som lever under mycket fattiga förhållanden i kåkstäderna utanför Kapstaden i Sydafrika.

Jag, Vivianne Ekberg, besökte några kåkstäder 2016 och blev starkt berörd av hur familjernas liv där ser ut. Tankarna på hur jag skulle kunna bidra släppte inte taget. Så jag samlade några av mina kompetenta vänner – var och en inom sitt område och alla med stora hjärtan – och frågade om de ville vara med i Project Education. Alla sa tveklöst ja. Vi har alla haft ett priviligierat liv. Nu skulle det bli pay-back time!

Att utsatta barn får utbildning och förutsättningar till bättre hälsa är det vi brinner för, liksom att skapa sysselsättning för de arbetslösa och ofta djupt deprimerade kvinnorna.

Vi såg en möjlighet att på ett enkelt och kontrollerbart sätt göra nytta genom direktkontakt med seriösa organisationer, som sedan länge verkar på plats. Därför samlar vi in medel för basala ändamål, men som för barnen och kvinnorna ger hopp om en ljusare framtid. En skolväska och en skoluniform gör en ofattbar skillnad för ett fattigt barn. Att stötta kvinnor i att starta och driva mindre företag kan göra dem självförsörjande och oberoende.

// Vivianne Ekberg och Styrelsen för Project Education

Hör Vivianne själv berätta!