Stort tack för din support under 2020!

 

Ytterligare ett år har gått till ända och vi är glada att kunna berätta att vi succesivt kunnat utöka antal barn som vi stöttar med skoluniform. Föreningen startade 2017 och då kunde vi ge 45 barn paketet med skoluniform och skolväska och tack vare många givare har vi nu kunnat binda oss för 75 barn. Inför nästa år, 2021 kan vi sponsra ytterligare 10 barn. Uniformen är egentligen en slags tålig träningsoverall och paketet innehåller också skor, underkläder, t-shirts, tröja, skolväska osv. Allt är av bästa kvalité. Vi har själva hållit i kläderna på plats och dessutom sett hur bra kläderna håller i längden.

I varje klass går mellan 40 och 50 elever och alla är ivriga att lära sig nya saker. De vet att utbildning är vägen från fattigdom. Visst vill flera bli läkare, lärare eller jurister, men framför allt drömmer de om att ha ett riktigt hus att bo i och någon from att fordon att kunna transportera sig säkert med.

Mycket ställdes på sin spets i och med utbrottet av Covid-19. Sydafrika stängde ner landet helt i mars. Barn och föräldrar måste stanna hemma från skola och arbete och många förlorade sina jobb. Att hålla avstånd och tvätta händerna blir omöjligt, då alla bor trångt i plåtskjul utan tillgång till egen toalett och vatten. I många familjer brottas man också med olika typer av sociala problem som alkoholism och andra drogberoenden.

Lockdown i Sydafrika

Men, coronaviruset blev inte det största hotet i Sydafrikas kåkstäder – det blev istället svält och hunger.

För våra samarbetspartners “Love to Give” och “Imibala” gällde det att snabbt ställa om sin verksamhet till att samla in medel för matpaket. Med din hjälp har vi kunnat skänka 30 000 kronor i en första omgång i maj. Det räckte till att hjälpa 500 familjer med ett mål mat under en månad. I september skänkte vi ytterligare 60 000 kronor till matpaket.

Situationen i Sydafrika har blivit något bättre och skolorna har till viss del öppnat. Det innebär att barnen får åtminstone ett mål mat om dagen. Men fortfarande är behovet stort och därför har vi beslutat att skänka ytterligare 30 000 kronor till matpaktet inför julen. Allt tack vare dig och andra generösa givare.

Kolla in julfilmen här!

Vi vill passa på att önska dig en riktigt

God Jul och ett Gott Nytt 2021!