Rapport från Imibala, augusti 2021

Vi har haft kontakt med Theo Willemse, som är ansvarig för verksamheten på Imibala, vår samarbetspartner när det gäller skoluniformer. För några veckor sedan drabbades Sydafrika av upplopp, vilket ödelade landets redan utmanade ekonomi ännu mer. Lyckligtvis skonades Västra Kapprovinsen, där Imibala verkar, från upplopp, men de ekonomiska och praktiska efterverkningarna slår hårt mot dem. Priserna har gått upp för alla baslivsmedel och viktiga livsmedel, utbudet minskar och många företag har lagt ner. Arbetslösheten var uppe på 32,6 procent under första kvartalet i år och den kommer att öka drastiskt under andra kvartalet .  

Tredje vågen av Covid härjar i Västra Kapprovinsen. Tre av Imibalas anställda är hemma med Covid och sjukhusen är överfulla. Den goda nyheten är att nästan alla som jobbar på Imibala är vaccinerade fullt ut.  Men, för att inte utsätta barnen för några risker har man stängt ner verksamheten under två veckor och öppnar igen den 23 augusti.

När det gäller skolpaketen har det uppstått problem med vissa leveranser och Imibala håller på att leta efter alternativa leverantörer. Imibala arbetar ju med flera skolor och totalt har man sponsrat 2122 barn under 2021 jämfört med 1347 barn under 2019 (före Covid).

Man hälsar och tackar för vårt fortsatta stöd och förtroende!