Läget när det gäller skoluniformerna

På grund av pandemin har utdelningen av uniformer blivit försenad. Normalt sett görs detta i januari/februari, men en del barn har flyttat eller hålls hemma av sina föräldrar och nya barn har tillkommit. De nya barnen ska först godkännas som mottagare av en tillsynsman som är kopplad till vår samarbetspartner Imibala Trust. Läget just nu är som följer:

Project Education sponsrar 85 barn med skoluniformer. Per idag har 68 barn från Christmas Tinto Primary School hämtat ut sina uniformer hos Imibala Trust och just nu har ytterligare 10 barn godkänts. Det återstår alltså att ytterligare 7 barn ska godtas som mottagare och man räknar med att alla 85 barn ska ha fått sina uniformer inom en månad.

Barnen skickar tackkort till sina givare och så här skriver Anenyasha Ganji:

”Jag tackar dig för regnjackan, skorna och de andra kläderna. Du vet inte hur mycket du har hjälpt mig – tack! Nu har jag tack vare dig fått en ny uniform! Jag tror inte du känner mig, det är första gången jag får en uniform. Jag går i 5B och jag är 11 år. Du har verkligen hjälpt mig eftersom min far är sjuk. Jag vet inte vad det är för fel på honom, men ibland gör hans ben väldigt ont och han kan inte arbeta. Det är bara mamma som arbetar hemma.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Tack för skoluniformen. Om det inte hade varit för Imibala hade jag frusit jättemycket i vinter. Du hjälper min mor. Jag kan inte vänta på att få visa henne, hon kommer att bli så glad. Var snäll och fortsätt att göra gott. Jag önskar att man skulle filma det som du gör för det är så vackert!”