Rapport från Imibala

Imibala har försett barnen i Christmas Tinto Primary School med matpaket under terminen. Här kommer en rapport om läget just nu.

”Vi pausade matpaketsutdelningen i december, då skolorna stängde för sommarlov..

Efter en hel del diskussioner har vi på Imibala beslutat att fortsätta distribuera ett näringsrikt grötpaket när de är tillbaka i skolan i början av februari.  Gröten, som är speciellt utformad för barnen, kan beredas med kallt vatten så ingen el eller gas behövs. Vi har säkrat medlen för hela detta år, vilket gör innebär att alla Imibala-barn får mat varje vecka (inkluderar Christmas Tinto Primary School, reds anmärkning).

Vi tycker fortfarande att det är viktigt för barnen att få skoluniform eftersom det kommer med andra väsentligheter som underkläder, skor, träningsoverall, etc.

Rädsla för pandemin verkar vara den största orsaken till att föräldrar inte skickar sina barn till skolorna. Det gör att barnen tyvärr varken får mat och utbildning. Ansvaret för att få bukt med detta ligger på regeringen och kommunerna.

Om två veckor börjar skolorna igen och i tillsammans med de 21 rektorerna på skolorna, som vi samarbetar med, planerar vi just nu hur vi ska distribuera matpaketen.

Sammanfattningsvis så kommer vi alltså att fortsätta att dela ut skoluniformer och vi kommer också att fortsätta med att tillhandahålla mat. Men vi har endast möjlighet att ge mat till de barn vi sponsrar med uniform.

Varma hälsningar,

Theo Willemse

IMIBALA TRUST: VD

E-post: theo@imibala.com

Tel: +27 21 852 0418

Mobil: +27 72 9565 818

Webb: www.imibala.com