Examen i Business for life

Vi avslutade den första Business for Life-kursen i början av april och är stolta över våra studenter och glada för deras entusiasm och engagemang. Totalt tog 13 studenter examen och ytterligare 3 står på tur. De behöver bara avsluta den sista delkursen och presentera sin affärsplan. Tyvärr hade vi några elever som hoppade av tidigare av giltiga skäl, exempelvis fick de jobb.

Under examinationen presenterade de sina affärsplaner för oss och vi är mycket imponerade av deras affärsidéer. Eventuella förbättringar i deras planer kommer jag och min kollega återkoppla på individnivå i det mentorprogram som redan har startat.

Vi har planerat in ytterligare ett tillfälle för att spela ett ekonomispel så att alla studenter får mer övning i bokföring.

Under kursen har studenterna fått driva någon typ av företagande. Det är utformat så att de får omsätta teorier i praktiken – allt från att skapa affärsidéer, identifiera och testa affärsmöjligheter till att börja sälja. Två av studenterna har redan tjänat pengar på sin idé och andra är på god väg.

Bland företagen finns ett internetkafé, en frisersalong som specialiserar sig på barns hår och att göra peruker, ett företag säljer fisk och ägg, ett syr traditionella klänningar, ett annat säljer vintagekläder, ytterligare ett erbjuder trädgårdstjänster med mera.

Tack än en gång för ert stöd. Med ert bidrag och finansieringen från en annan givare har vi kunnat driva denna kurs och kan fortsätta att vara mentorer för de nystartade företagen under de kommande månaderna. Vi hoppas kunna samla in ytterligare medel för att driva ytterligare en hel kurs i juli och fortsätta med mentorskap för alla verksamheter.

Bästa hälsningar

Karen