Stort tack för din support under 2020!

Du har fått sms:et med länk till denna sidan för att du har stöttat något av våra projekt sedan starten 2017. Då kunde vi ge 45 barn paketet med skoluniform och skolväska och tack vare många givare har vi nu kunnat binda oss för 75 barn. Inför nästa år, 2021 kan vi sponsra ytterligare 10 barn med uniform – alltså sammanlagt 85 barn! Uniformen, ja, det är egentligen en slags tålig träningsoverall och paketet innehåller också skor, underkläder, t-shirts, tröja, skolväska osv. Allt är av bästa kvalité. Vi har själva hållit i kläderna på plats och dessutom sett hur bra kläderna håller i längden.

Skolan som vi sponsrar ligger i en kåkstad utanför Stellenbosch. Här går 1500 barn mellan 6 och 13 år och 150 av dem kommer från så fattiga förhållanden att familjen inte har råd att köpa uniformen. Den kostar ca 850 kronor och det kan vara svårt för oss att förstå hur viktig uniformen är. Lyssna därför på filmen där rektor Stephen Quantolo berättar hur uniformen kan förändra ett barns liv! Länk till filmen!

Lockdown i Sydafrika

Mycket ställdes på sin spets i och med utbrottet av Covid-19. Sydafrika stängde ner landet helt i mars. Barn och föräldrar måste stanna hemma från skola och arbete och många förlorade sina jobb. Att hålla avstånd och tvätta händerna blir omöjligt, då alla bor trångt i plåtskjul utan tillgång till egen toalett och vatten. I många familjer brottas man också med olika typer av sociala problem som alkoholism och andra drogberoenden.

Men, coronaviruset blev inte det största hotet i Sydafrikas kåkstäder – det blev istället svält och hunger.

För våra samarbetspartners “Love to Give” och “Imibala” gällde det att snabbt ställa om sin verksamhet till att samla in medel för matpaket. Med din hjälp har vi kunnat skänka 30 000 kronor i en första omgång i maj. Det räckte till att hjälpa 500 familjer med ett mål mat under en månad. I september skänkte vi ytterligare 60 000 kronor till matpaket.

Situationen i Sydafrika har blivit något bättre och skolorna har till viss del öppnat. Det innebär att barnen får åtminstone ett mål mat om dagen. Men fortfarande är behovet stort och därför har vi beslutat att skänka ytterligare 30 000 kronor till matpaket inför julen. Allt tack vare dig och andra generösa givare.

Vill du fortsätta stödja oss kan du – förutom att skänka pengar – välja att bli medlem. Läs mer via länken!

Vi vill passa på att önska dig en riktigt

God Jul och ett Gott Nytt 2021!

Titta gärna på vår julfilm!